BOA

Nieuw eHerkenningsniveau voor digitale boa-aanvraag vanaf 1 juli

Op 1 juli 2021 is het betrouwbaarheidsniveau eHerkenning 1 (EH1) vervallen. Vanaf deze datum heeft u als BOA-werkgever eHerkenning 3 (EH3) of hoger en een machtiging nodig om via MijnJustis een digitale aanvraag in te dienen. Welke specifieke machtiging u nodig heeft hangt af van het soort aanvraag dat u wilt doen:

  • Wilt u een aanvraag indienen voor een individuele BOA zonder categoriaal besluit? Hiervoor is de machtiging BOA: aanvragen/wijzigen boa-akte niet categoriaal nodig.
  • Wilt u een aanvraag indienen voor een individuele BOA op grond van een categoriaal besluit? Hiervoor moet u beschikken over de machtiging BOA: aanvragen/wijzigen boa-akte categoriaal.

Als u na een aanvraag bezwaar wilt indienen tegen het besluit van Justis, dan heeft u hiervoor eHerkenning 3 (EH3) of hoger en de machtiging BOA: zienswijze indienen en bezwaar maken nodig.

Een verhoging van uw bestaande eHerkenningsniveau regelt u via uw eHerkenningsleverancier. De machtigingen vindt u in de dienstencatalogus van uw leverancier. De leverancier brengt in kaart welke acties u moet ondernemen en wat de kosten zijn voor het eHerkenningsniveau en de machtigingen. Als u gebruik wilt maken van meerdere diensten van Justis of naast een aanvraag ook een zienswijze of bezwaar wilt kunnen indienen, dan heeft u voor iedere dienst een aparte machtiging nodig.

Meer weten

Voor meer informatie over de stopzetting van EH1 en de nieuwe eHerkenningsniveaus van Justis kunt u terecht op www.justis.nl/eherkenning.

Veelgestelde vragen