Naamswijziging

Nieuw eHerkenningsniveau voor digitaal indienen bezwaar naamswijziging vanaf 1 juli

Op 1 juli 2021 is het betrouwbaarheidsniveau eHerkenning 1 (EH1) vervallen. Vanaf deze datum heeft u als organisatie eHerkenning 4 (EH4) en de machtiging Naamswijziging: bezwaar maken nodig om via MijnJustis een bezwaar in te dienen tegen de beslissing op een verzoek tot geslachtsnaamswijziging.

Een verhoging van uw bestaande eHerkenningsniveau regelt u via uw eHerkenningsleverancier. De machtiging vindt u in de dienstencatalogus van uw leverancier. De leverancier brengt in kaart welke acties u moet ondernemen en wat de kosten zijn voor het eHerkenningsniveau en de machtiging. Als u gebruik wilt maken van meerdere diensten van Justis, dan heeft u voor iedere dienst een aparte machtiging nodig.

Tot en met 30 juni kunt u nog inloggen op MijnJustis via EH1. Heeft u recent een hoger eHerkenningsniveau aangeschaft, of bent u van plan dit op korte termijn te doen? Ook met dit hogere niveau kunt u inloggen op het aanvraagformulier.

Meer weten

Voor meer informatie over de stopzetting van EH1 en de nieuwe eHerkenningsniveaus van Justis kunt u terecht op www.justis.nl/eherkenning.

Veelgestelde vragen