VOG

Nieuw eHerkenningsniveau voor digitale VOG-aanvraag vanaf 1 juli

Op 1 juli 2021 is het betrouwbaarheidsniveau eHerkenning 1 (EH1) vervallen. Vanaf deze datum heeft u als werkgever/organisatie eHerkenning 2+ (EH2+) of hoger en de machtiging VOG: aanvraag Verklaring Omtrent het Gedrag nodig om via MijnJustis een digitale VOG-aanvraag klaar te zetten voor uw medewerkers.

Een verhoging van uw bestaande eHerkenningsniveau regelt u via uw eHerkenningsleverancier. De machtiging vindt u in de dienstencatalogus van uw leverancier. De leverancier brengt in kaart welke acties u moet ondernemen en wat de kosten zijn voor het eHerkenningsniveau en de machtiging. Als u gebruik wilt maken van meerdere diensten van Justis, dan heeft u voor iedere dienst een aparte machtiging nodig.

Gratis VOG voor vrijwilligers

Maakt uw organisatie gebruik van de regeling gratis VOG voor vrijwilligers? Ook dan heeft u vanaf 1 juli EH2+ of hoger en de machtiging VOG: aanvraag Verklaring Omtrent het Gedrag nodig om digitale VOG-aanvragen klaar te kunnen zetten.

Meer weten

Voor meer informatie over de stopzetting van EH1 en de nieuwe eHerkenningsniveaus van Justis kunt u terecht op www.justis.nl/eherkenning.

Veelgestelde vragen