WPBR

Nieuw eHerkenningsniveau voor digitale WPBR-aanvraag vanaf 1 juli

Op 1 juli 2021 is het betrouwbaarheidsniveau eHerkenning 1 (EH1) vervallen. Vanaf deze datum heeft u als organisatie eHerkenning 3 (EH3) of hoger en de machtiging WPBR: aanvragen/wijzigen vergunning beveiliging en recherche nodig om via MijnJustis digitaal een WPBR-vergunning aan te vragen.

Als u na de aanvraag digitaal bezwaar wilt indienen tegen de beslissing van Justis, dan heeft u hiervoor eHerkenning 3 (EH3) of hoger en de machtiging WPBR: zienswijze indienen en bezwaar maken nodig.

Een verhoging van uw bestaande eHerkenningsniveau regelt u via uw eHerkenningsleverancier. De machtigingen vindt u in de dienstencatalogus van uw leverancier. De leverancier brengt in kaart welke acties u moet ondernemen en wat de kosten zijn voor het eHerkenningsniveau en de machtigingen. Als u gebruik wilt maken van meerdere diensten van Justis of naast een aanvraag ook een zienswijze of bezwaar wilt kunnen indienen, dan heeft u voor iedere dienst een aparte machtiging nodig.

Meer weten

Voor meer informatie over de stopzetting van EH1 en de nieuwe eHerkenningsniveaus van Justis kunt u terecht op www.justis.nl/eherkenning.

Veelgestelde vragen