Behind the Screens: fraudenetwerken ontleed

Behind the Screens: fraudenetwerken ontleed

Bibob en TRACK, beiden afdelingen van Justis, organiseerden op 5 oktober een unieke inhouse dag voor zo’n 135 gasten, om inzicht te bieden in de screeningspraktijk. De gehele dag stond de aanpak van ondermijnende criminaliteit centraal.

Inspecteurs, rechercheurs en analisten van opsporingsdiensten en professionals uit het faillissementsveld kregen tijdens de Behind the Screens-dag de kans om een kijkje achter de schermen bij Justis te nemen. Dit met als doel de kennis over elkaars werkzaamheden te vergroten en de samenwerking te bevorderen. Door als overheidsorganisaties goed samen te werken, kan er efficiënter en slagvaardiger worden opgetreden tegen fenomenen als ondermijnende criminaliteit.

Bibob en TRACK openden de dag met een eerste inzage in hun werkzaamheden. Daarna gaven Pieter Tops en Jan Tromp, auteurs van het boek ‘De achterkant van Nederland’, hun visie op de aanpak van ondermijning. 's Middags konden de gasten deelnemen aan verschillende workshops, waarin zij onder andere een casus konden oplossen als onderzoeker van Bibob of TRACK.

We kijken terug op een geslaagde dag.