Justis aanwezig op Amsterdam Talent Event

Justis aanwezig op Amsterdam Talent Event

Op donderdag 28 september is Justis aanwezig op het door de gemeente Amsterdam georganiseerde Talent Event. Hier worden ca. 1.000 Amsterdamse jongeren en diverse organisaties uit de regio verwacht, waaronder werkgevers en onderwijsinstellingen. Het doel van het event is om beide groepen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen en jongeren zo te laten ervaren welke baan of opleiding het beste bij hen past.

In het kader van het voorlichtingstraject voor jongeren, dat gedurende heel 2017 loopt, neemt Justis deel aan het event met een stand. Middels een VOG quiz, bestaande uit zes vragen, knoopt Justis gesprekken aan met jongeren en informeert ze over de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Een belangrijke boodschap is dat iedereen zonder een strafblad altijd een VOG krijgt. En ben je wel in aanraking geweest met justitie? Dan is het alsnog raadzaam een VOG aan te vragen: Justis kijkt altijd of je verleden een bezwaar vormt voor je beoogde baan of stage. Jongeren die naar aanleiding van het gesprek nog meer willen weten, worden direct verwezen naar de jongerenwebsite www.watdevog.nl, die aan het begin van de zomer gelanceerd is.

Wethouder Arjan Vliegenthart van de gemeente Amsterdam, die onder andere de portefeuilles Werk, Inkomen en Participatie beheert, zal een bezoek brengen aan de stand van Justis. Uiteraard wordt hem ook de VOG quiz voorgelegd.