Justis informeert jongeren over de VOG met campagne Wat de VOG?

Justis informeert jongeren over de VOG met campagne Wat de VOG?

Steeds meer werkgevers en stagebedrijven vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag. Maar wat is een VOG precies en waar kijkt Justis naar bij de beoordeling? Vragen waar veel jongeren mee lopen. Om hen te informeren loopt vanaf nu de campagne Wat de VOG?.

De campagne bestaat uit drie filmpjes, die getoond worden via Instagram en Facebook. Vlogger Kaj Gorgels gaat de straat op om jongeren te bevragen over de VOG. De boodschap is duidelijk: weet je niet wat een VOG is? Geen probleem! Ga naar www.watdevog.nl en ontdek er alles over, in een taal die je aanspreekt. Doe hier meteen de VOG-check en zie welke kans je maakt op een VOG.

Jeugdprofessionals, die jongeren vaak ondersteunen in de VOG-aanvraag, blijken ook niet goed op de hoogte. Voor hen is een toolkit ontwikkeld waarmee ze jongeren beter kunnen helpen.

Justis wil met de campagne jongeren informeren en eventuele angst voor de VOG-aanvraag wegnemen. Sommigen durven uit angst voor afwijzing zelfs geen VOG aan te vragen. Ten onrechte, zo blijkt uit cijfers: in 2016 kreeg meer dan 99% van de jongeren die de verklaring aanvroeg gewoon een VOG. Met de campagne sluit Justis een jaar van intensieve voorlichting over de VOG voor jongeren af.