Aanvraag door bijzondere opsporingsdiensten nu ook digitaal in te dienen

Aanvraag door bijzondere opsporingsdiensten nu ook digitaal in te dienen

Bijzondere opsporingsdiensten (BOD) kunnen de vaststelling tot bekwaamheid en betrouwbaarheid van een opsporingsambtenaar nu ook online aanvragen. Dat maakt het aanvraagproces efficiënter en sneller.

Voor het digitaal aanvragen van een vaststelling heeft de BOD eHerkenning met beveiligingsniveau 1 nodig. U start de digitale aanvraag door in te loggen op MijnJustis. In enkele stappen rondt u de aanvraag af.

Schriftelijk aanvragen blijft mogelijk
Het blijft mogelijk om de vaststelling schriftelijk aan te vragen. Hiervoor kunt u een formulier downloaden op de BOD pagina. Dit formulier kunt u per post naar Justis sturen.

Over de vaststelling tot bekwaamheid en betrouwbaarheid
Met de vaststelling tot bekwaamheid en betrouwbaarheid kan de BOD-er aantonen dat hij voldoet aan de eisen van bekwaamheid en betrouwbaarheid die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van zijn functie. Screeningsautoriteit Justis verstrekt het besluit namens de minister voor Rechtsbescherming.

Meer weten?
Heeft u vragen over het nieuwe digitale aanvraagproces? Justis is iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 via 088-9982200. U kunt uw vraag ook via het contactformulier stellen. Meer informatie over eHerkenning vindt u op eherkenning.nl.