VOG voor rechtspersonen nu ook digitaal aan te vragen

VOG voor rechtspersonen nu ook digitaal aan te vragen

Bedrijven en stichtingen kunnen de Verklaring Omtrent het Gedrag voor rechtspersonen – de VOG RP – nu ook online aanvragen. Dat maakt het aanvraagproces efficiënter en sneller. Bij een digitale aanvraag is het namelijk niet langer nodig om de gegevens van de rechtspersoon en bestuurders in te vullen.

Voor het digitaal aanvragen van een VOG RP heeft uw organisatie eHerkenning met beveiligingsniveau 1 nodig. U start de digitale aanvraag door in te loggen. In enkele stappen rondt u de aanvraag af. De kosten voor een digitale VOG RP-aanvraag zijn 207 euro. U kunt dit bedrag via iDeal betalen.

Schriftelijk aanvragen blijft mogelijk

Het blijft mogelijk om een VOG RP schriftelijk aan te vragen. Hiervoor kunt u een formulier downloaden op de pagina VOG RP aanvragen. Dit formulier kunt u per post naar Justis sturen.

Over de VOG RP

Met een VOG RP kunnen bedrijven en stichtingen hun integriteit tonen aan partners, bedrijven en overheden. De VOG RP kan bijvoorbeeld nodig zijn bij het afsluiten van een contract of om lid te worden van een brancheorganisatie. Screeningsautoriteit Justis verstrekt de VOG RP namens de minister van Justitie en Veiligheid.

Meer weten?

Heeft u vragen over de VOG RP of het nieuwe digitale aanvraagproces? Justis is iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 via 088-9982200. U kunt uw vraag ook via het contactformulier stellen. Meer informatie over eHerkenning vindt u op eherkenning.nl.