Justis organiseert webinar: ‘Weer aan het werk met een VOG'

Justis organiseert webinar: ‘Weer aan het werk met een VOG'

Justis organiseert op dinsdag 12 oktober een gratis webinar over de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor re-integratie en resocialisatie professionals.

Als mensen weer aan het werk gaan, kunnen zij een VOG nodig hebben. Weet jij hoe groot de kans is dat zij een VOG krijgen? Vaak wordt die kans te laag ingeschat. Om goed te kunnen begeleiden bij re-integratie of resocialisatie is het van belang om te weten hoe de VOG-screening werkt.

Waar kijkt Justis naar bij de VOG-screening? Hoelang kijkt Justis terug? En wat kan iemand doen als de VOG is afgewezen? Wil jij precies weten hoe de VOG-screening werkt? Kijk op dinsdag 12 oktober 2021 naar de webinar ‘Weer aan het werk met een VOG', speciaal voor professionals die mensen begeleiden bij hun re-integratie of resocialisatie. Wij gaan onder andere in op de volgende onderwerpen:

  • Wanneer is een VOG verplicht?
  • Hoe ziet de screening eruit?
  • Welke justitiële gegevens worden betrokken?
  • Wat is de terugkijktermijn?
  • Welke bronnen worden geraadpleegd?
  • Hoe ziet de procedure eruit?
  • Wat kan je doen als je de VOG niet (gelijk) krijgt?

Tijdens de webinar is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Daarnaast behandelen wij een aantal casussen en lichten we VOG-check toe.

Aanmelden

Kom meer te weten over hoe de VOG werkt en meld je aan voor de webinar ‘Weer aan het werk met een VOG’. De webinar is gratis en vindt plaats op 12 oktober 2021 van 10.00 – 11.30 uur.

Meld je vóór 11 oktober 2021 aan via: https://channel.royalcast.com/landingpage/justis/20211012_1/

Je bekijkt de webinar online vanaf je eigen computer, laptop of tablet. Het wachtwoord voor de webinar, ontvang je 1 dag van tevoren van vog.voorlichting@justis.nl.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de webinar? Stuur dan een mail naar vog.voorlichting@justis.nl.