Bureau Bibob introduceert online database jurisprudentie

Bureau Bibob introduceert online database jurisprudentie

Het Landelijk Bureau Bibob, onderdeel van de screeningsautoriteit Justis, lanceert vandaag met veel genoegen de online database met alle rechterlijke uitspraken over het Bibob-instrument. Een unieke database met alle bestuursrechtelijke uitspraken opgenomen van rechtbanken, van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en van het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Tevens bevat de database vonnissen en arresten van de civiele rechter met betrekking tot de Wet Bibob.

Het Landelijk Bureau Bibob wil deze jarenlange verzamelde schat aan informatie en kennis graag delen met iedereen die met Bibob te maken heeft. De database biedt dus Bibob-ambtenaren, maar ook advocaten, rechters, studenten, ondernemers en andere geïnteresseerden een handige tool om snel alle relevante jurisprudentie over een bepaald Bibob-thema te vinden. De database biedt ook uitspraken die niet op www.rechtspraak.nl gepubliceerd zijn.

Snel zoeken op trefwoorden
Wie bijvoorbeeld meer wil weten over het belangrijke begrip ‘zakelijk samenwerkingsverband’, kan dit aanklikken. Dan verschijnen alle uitspraken waarin de rechter zich over het zakelijk samenwerkingsverband heeft uitgelaten. De zoekterm kan ook worden gecombineerd met andere zoektermen, zoals rechterlijke instantie, toepassingsgebied of wetsartikel. Op deze wijze kan gericht worden gezocht naar de jurisprudentie die u nodig heeft!

Toelichting op uitspraken
Het Landelijk Bureau Bibob heeft aan iedere uitspraak een toelichting toegevoegd, zodat de gebruiker snel ziet op welke punten de uitspraak relevant is.

Actueel
De database is altijd actueel. Nieuwe uitspraken worden door het Landelijk Bureau Bibob zo snel mogelijk opgenomen.

Kijk dus snel op: http://justis.nl/producten/bibob/database/

Vragen?
Met vragen over de database jurisprudentie kunt u zich wenden tot Matthijs IJzerman (adviseur bij het Landelijk Bureau Bibob), bereikbaar via 070-3704600 en bibob@minvenj.nl.