Werken bij Justis

Werken bij Justis

Het werk van het ministerie van Justitie en Veiligheid raakt mensen. Spreekt deze gedachte je aan? Dan is werken bij Justis misschien wel iets voor jou. Justis is een werkgever die je het beste van twee werelden biedt: maatschappelijk relevant werk en een werkomgeving waarin talent en professionaliteit op prijs worden gesteld en er veel mogelijkheden tot ontwikkeling zijn.

Justis screent integer en met oog voor de omgeving

Dat zijn de waarden die de basis vormen voor het werken bij Justis. Deze waarden geven aan waar we in geloven, wat ons verbindt en wie we willen zijn. Het is de identiteit van Justis. Deze kernwaarden gelden voor ons allemaal, niet alleen op papier, maar ook in houding, gedrag en daden.

Wie zoeken we?

Bij Justitie en Veiligheid denk je aan juristen, maar Justis kent ook veel andere disciplines. Zo zijn we, naast juristen, regelmatig op zoek naar projectleiders, ICT-ers en leidinggevenden.
Voor alle functies staan de benodigde vaardigheden zwart op wit. Denk aan het vermogen om samen te werken en te delegeren, besluitvaardigheid en omgevingsgerichtheid. Kortom, datgene wat nodig is om de functie optimaal uit te oefenen. Dit schept duidelijkheid over wat we van je verwachten en welke capaciteiten je zou moeten ontwikkelen voor bepaalde loopbaanstappen. Bovendien stemmen we daar het opleidingsaanbod op af.

Ontwikkeling maakt je breed inzetbaar. Voor iedere medewerker is er een budget beschikbaar voor scholing en opleiding. Switchen naar een ander werkveld bij Justitie en Veiligheid is goed mogelijk.

Solliciteren?

Wil je weten of Justis op dit moment vacatures of stageplekken heeft? Kijk dan op werkenbijdeoverheid.nl en zoek op 'Justis'. Open sollicitaties kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Flexibele arbeidsvoorwaarden

Als onderdeel van de Rijksoverheid loopt Justis behoorlijk voorop als het gaat om de balans tussen werk en privé. Je kunt bijvoorbeeld zelf je arbeidsvoorwaardenpakket samenstellen. Parttime werken en studiemogelijkheden zijn vanzelfsprekend. Sparen voor extra verlof, overwerkvergoeding inzetten voor kinderopvang, het zijn maar enkele van de mogelijkheden van de IKAP-regeling. IKAP staat voor Individuele Keuzen in het ArbeidsvoorwaardenPakket.